Súcit a či korupcia? Viceprezidentka EÚ parlamentu žiada pre migrantov veľké výletné lode

17.09.2020 23:44

Katarina Barley (SPD), viceprezidentka EÚ parlamentu žiada od Bruselu milióny. Tie majú byť vyplatené  spoločnostiam, ktoré vlastnia veľké výletné lode, ktoré by tieto potom dali k dispozícii na bývanie pre utečencov z vyhoreného tábora Moria na Lesbose. Prípadne aj ďalším tisíckam migrantov z iných gréckych ostrovov, kde žijú v preplnených táboroch.

Barley viackrát srdcervúco apelovala aj na všetky EÚ krajiny, aby prijímali úbohých a trpiacich migrantov z Lesbosu.

Jej projekt „súcitu“ s utečencami však je extrémne drahý, a to tak veľmi, že príslušná EÚ komisia napokon musela projekt svojej nadriadenej zamietnuť.

Odôvodnenie znelo:

„Na riešenie tohoto problému sú iné možnosti, ktoré sú oveľa lacnejšie.“

Nie je však možné, aby taká skúsená politička akou Barley nesporne je, o takých možnostiach nevedela.

Napriek tomu žiadala mnohonásobok toho, čo je možné dostať za oveľa menej peňazí.

Preto sa vynára oprávnená otázka:

Urobila tak preto, lebo si bola celkom istá, že peniaze na svoj nesmierne  predražený projekt dostane a že potom z nich ostane „niečo“ aj pre ňu?

Korupcia dnes vládne svetom a vo veľkom aj vo svete politikov. Neraz sú koruptní aj tí z nich, ktorí v tomto smere vyzerajú veľmi nevinne. Tak určite vyzerá aj Barley.

Jedno je pre mňa v každom prípade ale jasné. Viceprezidentka Barley si musela byť istá, že peniaze na svoj projekt „súcitu“ dostane.

Niekto jej však spravil nečakaný škrt cez rozpočet.

Ak by sa to nestalo, tak by sa verejnosť o veľkom, ale nesmierne drahom „súcite“ bývalej ministerky justíce Barley nebola vôbec dozvedela.