Supy hladne čakajú na korisť: Nemeckí Zelení sa už ponukli do novej vlády kancelárky

28.06.2018 14:55

Predstavy Zelených o utečeneckej politike sú ešte extrémnejšie ako ich mala kancelárka Merkel v roku 2015 – požadujú do nej ešte viac „humanity a obetavosti“.

Sú hladní po moci ako prostitút po peniazoch. Starosti občanov a ich čoraz väčšie strachy pred množstvom kriminálnych utečencov ich absolútne nezaujímajú. V tomto smere sa mimoriadne exponuje šéfka parlamentnej frakcie Zelených Katrin Göring-Eckardt, ktorá už teraz signalizuje kancelárke ochotu vytvorenia novej koalície v Berlíne, ak príde k očakávanému ukončeniu spolupráce CSU a CDU.

Šéfka frakcie Zelených má na mysli vznik novej koalície s CDU, SPD a Zelených. Taká nemecká vláda by bola katastrofickým scenárom pre všetkých občanov EÚ, ktorí majú už „plné zuby“ politiky Merkel.

Zelená vicešéfka vlády spolkovej krajiny Šlezvicko-Holštajnsko Monika Heinold vyhlásila, že jej strana je ochotná vstúpiť do koalície s CDU a SPD, ak dostane ponuku kancelárky, kde bude zaručená humánna utečenecká politika (čo pod tým myslí, je zrejme každému jasné) a správna európska politika.