Tají nám Merkel niečo? Jej utečeneckú politiku veľmi podporuje USA herec Clooney

14.02.2016 14:35

 

Keď nám začne horieť strecha nad hlavou, tak je úplne jedno, kto nám pomôže hasiť. Vtedy je vítaný každý pomocník. Utečeneckú politiku nemeckej kancelárky nepodporuje už fakticky žiadny politik, v každom prípade nie oddane a nezištne. O to viac je v tomto prípade pre ňu vítaná podpora slávnej holywoodskej hviezdy, akou Clooney určite je. 

George Clooney navštívil vo štvrtok v Berlíne spolu s manželkou Amal kancelárku Merkel. Oficiálne prišiel do Berlína, aby sa zúčastnil medzinárodného filmového festivalu Berlinale, ale stretnutie s Merkel bolo naplánované už davnejšie.

Už pred stretnutím s kancelárkou oznámil Clooney, že chce s ňou hovoríť o tom, ako by jej mohol pomôcť. Netajil sa ani tým, že je od začiatku veľkým obdivovateľom kancelárky a spolu so svojou ženou právničkou majú obrovské sympatie voči tomu, čo všetko kancelárka urobila a robí pre úbohých utečencov.

Najväčšie berlínske noviny, Berliner Zeitung, dali tejto „svetobornej" udalosti mierne ironickú titulku "Clooney berät Merkel", Clooney radí Merkel. Po dôležitom rozhovore s neobyčajným poradcom, ktorý trval viac ako hodinu (máloktorému významnému štátnikovi venuje nemecká "Kaiserin" v osobnom rozhovore tak veľa času) prezradil hovorca kancelárky, že išlo o mimoriadne dobrý rozhovor, s veľmi dobrým výsledkom. O čom sa konkrétne "rokovalo", to však ostalo tajomstvom "rokujúcich". A zvedavá verejnosť sa nedozvedela ani to, aké skvelé a múdre rady dal obdivovaný krásavec, miláčik žien, Clooney, kancelárke a v čom prevýšili rady kancelárkinho koordinátora v utečeneckej politike  - Petra Altmeiera.

Možno však má kancelárka vlastnú agendu, vlastný tajný plán a pripravuje sa na koniec vlády svojho merkelovského berlínskeho MATRIARCHÁTU a Clooney, ktorý má veľmi dobré kontakty nielen ku generálnemu sekretárovi OSN, ale predovšetkým aj k Barakovi Obamovi, môže byť dôležitým ohnivkom v jej tajnej agende na ceste k novej kariére, mimo Európy.

Po veľmi pravdepodobných črepinách z EÚ, ktoré už nikto nedá dohromady, po rozbití Schengenu a po množstve problémov v Európe, ktoré vôbec nemuseli byť,  by pre pani Merkel bolo na druhej strane Atlantiku všetko v najlepšom poriadku a možno jej cesta za more bude naviac ešte aj osladená  Nobelovou cenou za mier. Aj tu jej môže byť krásny herec Clooney, ktorého zbožňujú takmer všetky ženy planéty, veľmi nápomocný. Za nepriehľadnou fasádou mocných - za chrbtom verejnosti - sa  vždy konštruujú a pripravujú najdôležitejšie veci a udalosti, ktoré sa potom odrazu pre prekvapené svetové publikum nečakane udejú.