To sa dalo čakať – USA opäť démonizujú Rusko, lebo v Sýrii bombarduje vraj v prospech ISIS

02.10.2015 00:06

Existuje niečo ešte viac pokryteckejšie a prekrúcavejšie, ako je v mnohých prípadoch a v podstate takmer vo všetkých, to čo sa nazýva politika Bieleho Domu? Podľa mňa nie! Od včera možno počúvať a čítať v niektorých západných médiách, že Američania tvrdia (myslia si, vychádzajú z toho, a podobne....), že Rusko svojím vojenským zásahom v Sýrii pomáha ISIS, lebo v skutočnosti nebombarduje jej strategické pozície, ale vraj útočí na umiernenú opozíciu, protiháča Asada. To je neuveriteľné prekrúcanie pravdy a faktov. Už som viackrát písal o tom, kto v skutočnosti je takzvaná sýrska opozícia. Ani len EÚ s ňou nechce mať nič do činenia.

Izrael rozhodne nie je ani priateľom a ani spojencom Ruska, ale napríklad jeho médiá veľmi pozitívne hodnotia vojenský zásah Ruska v Sýrii a ako som už pred nejakým časom písal v niekoľkých médiách, tak izraelský premiér Netanjahu počas svojich nedávnych rozhovoroch s V. Putinom v Moskve, výslovne podporil a aj žiadal zásah Moskvy v Sýrii. 

Vo svete sa však politické vážky medzi veľmocami, čoraz viac nákláňajú v prospech Moskvy, čo Washington ešte pred niekoľkými mesiacmi považoval za absolutne nemožné a preto dnes zúri a robí všemožné ďalšie deštruktívne ťahy proti Kremlu. Neštíti sa pritom ničoho.

Sýriu chcel dostať celú pre seba - spolu so Saudskou Arábiou - a preto chcel bezpodmienčne odstrániť Asada, ktorý bol vždy orientovaný prorusky.

Aj keď Asada označíme ako diktátora a darbáka (mimochodom, USA často podporovali a podporujú množstvo ešte väčších darebákov a brutálnejších diktátorov, ako prípadne ním je  Asad), tak je jediným orientálnym vládcom, ktorý chránil a podporoval vo svojom štáte kresťanskú menšinu a jej predstavitelia priam úpenlivo viackrát prosili USA, aby nepodorovali takzvanú opozíciu, ktorá ich chce zničiť a vyvraždiť, čo aj preukázateľne robila a robi. Na to však Biely Dom cynicky „kašľal“ a aj to spôsobilo, že záplava utčencov do EÚ nechce končiť. Lebo ako  som už viackrát písal – ak mu to vyhovuje, tak nepozná priateľov, ale len svoje záujmy a vtedy nechá priateľov úplne bokom. 

Len mimochodom, kandidát na prezidenta USA Donald Trump, už vyhlásil, že ak vyhrá voľby, tak okamžite pošle všetkých utečencov z USA naspäť odkiaľ prišli, teda tých, ktorých podľa nedávneho vyhlásenia chce Washington v počte okolo 20 000 prijať, čo je „veľmi veľkorysé“ voči EÚ. Alebo je to len výsmech?

Kto ešte verí, že Rusi sú čierni démoni zla a USA bieli anjeli z Bieleho Domu, ten je buď naivný, alebo politicky a historicky farboslepý. Ja som nebol nikdy naivný a som len mierne krátkozraký, farboslepý som nebol však nikdy.