Trpká pravda! A. Merkel klamala Nemcov! Len každý 50. utečenec nájde job v Nemecku. Parteitag CDU 14.12.-15.12.

17.12.2015 22:42

 

Komisia nemeckých expertov pre prognózy na trhu práce vydala správu, kde sa o.i. uvádza, že výhliadky utečencov nájsť v Nemecku trvalú prácu, sú mimoriadne nízke. Kancelárka Merkelová v priebehu tohoto roku, keď sa nálada Nemcov voči utečencom postupne čoraz viacej stávala skeptickejšou, viackrát vyhlásila, že občania nemusia mať obavy, že utečenci budú dlhodobo zaťažovať nemecké sociálne systémy. Tvrdila, že veľká väčššina z nich bude pracovať a odvádzať dane, čo bude na prospech štátu i všetkých občanov.

Skutočnosť je však celkom iná. Experti Angelu Merkelovú teraz usvedčili z klamstiev, alebo jemnejšie vyjadrené z extrémneho, ale vedomého prikrášľovania reality, ktorá je a bude celkom iná. V rámci utečeneckej krízy, ktorá Nemcov čoraz viac nervuje a dráždí, očakávajú experti len v priebehu budúceho roka dodatočne okolo 400 000 nezamestnaných. Samozrejme – a ja osobne som si tým istý – že to môže byť ešte horšie.

 Nemecký inštitút IWF vydal oficiálnu správu minulý týždeň a v nej vychádza z toho, že len 2 percentá práceschopných utečencov v Nemecku najdu trvalé zamestnanie. To je žalostne málo a zvyšných 98 percent ostane trvalo nezamestnaných a živiť ich budú musieť nemeckí občania.

Frau Merkel klame svoj národ a tým aj EÚ a hrá veľmi nebezpečnú hru, aj keď na Parteitagu CDU v Karlsruhe, 14. decembra, bola jej utečenecká politika pomerne veľkou väčšinou delegátov schvalená. Ale podľa mojich diskrétnych informácii, ktoré získal jeden z mojich redaktorov, ktorý bol v Karlsruhe, to bolo veľkou zásluhou Volkera Kaudera, šéfa parlamentnej frakcie CDU-CSU (je to jej hlavný „generál“ a „zbrojnoš“, ktorý, keď treba, tak hneď dvíha za svoju šéfku hoci aj „meč“). Ten vyvinul veľký tlak  na tých, o ktorých vedel, že sú proti kancelárke, pričom padli aj veľmi tvrdé slová a zneli veľmi hlasne. V. Kauder to nerobil po prvý krát, keď niekto z CDU prejavoval zásadný nesúhlas s „Kaiserin“ Merkel. Nie všetci sa ale nechali zastrašiť – v žiadnom prípade nie napriklad skvelý a  vysoko rešpektovaný, múdry Wolfgang Bosbach, CDU, ktorý je v utečeneckej politike absolútny „antimerkelovec“.

Experti ďalej vidia obrovské problémy aj pri integrácii utečencov, ale tie vidí každý informovaný občan. A to sú prakticky všetci Nemci. Veď Nemecko nedokázalo integrovať dobre a dostatočne ani tureckých Gastarbeiterov z obdobia  sede-mdesiatych a osemdesiatych rokov minulého storočia. Tu treba ale jednoznačne povedať, že mnohi z nich sa nechceli a nedali integrovať – a to isté bude aj teraz.

Experti počítajú s tým, že do konca roka 2017 bude v Nemecku okolo 3 milióny utečencov a z nich podľa ich výpočtu nájde trvalé zamestnanie len každý 50. – to znamená, že pracovať z nich bude len 60 000. K tejto matematike nemecká „Kaiserin“ ale nepovedala jediné slovo – radšej sa nechala oslavovovať od tých, z ktorých nie malá časť to robila nasilu.