Trpké "priznanie": Berlín ráta s 3,6 milión migrantami do konca 2020

13.08.2020 23:15

Je to katastrofálne veľké číslo, pričom je aj to len zavádzajúce vyjadrenie, lebo v oficiálnej informácii vlády sa hovorí, že „diese Zahl kann noch schwanken“, teda že tento údaj sa ešte môže zmeniť. Takže napokon to bude azda 4, alebo 4,2,  možno 4,5 - alebo ešte viac.....?

Pričom ide len o oficiálne priznané číslo – koľko  migrantov žije v Nemecku ilegálne  a koľko ich ešte stále aj ilegálne prúdi do krajiny, to možno len odhadovať:

Je to v súčasnosti dokonca už 5 miliónov? Je to  veľmi pravdepodobné, a to o to viac, že ešte pred rokom sa v médiách tvrdilo, že ich je v Nemecku „len“ 1,5 miliónov a odrazu je v hre už číslo 3,6 miliónov.

Stuácia je v každom prípade dramatickejšia ako dramatická – o.i. aj korona kríza odviedla pozornosť nemeckej verejnosti od utečencov a aj médiá to výdatne podporili a neustále strašili občanov len „hrôzou“ korony. A tak sa utečenecký problém „zabudol“.

V tejto súvislosti je ale nápadné to, že rádiovysielače, ktoré monitorujú dopravnú situáciu na nemeckých cestách, odrazu v posledných mesiacoch opäť nápadne často hlásia:

„Pozor, po diaľnici sa pohybujú ľudia.“

V roku 2015, keď prepukla utečenecká kríza a do Nemecka prúdili státisíce utečencov a merkelovská Willkommenskultuer ešte naplno ovládala mozgy miliónov naivne mysliacich Nemcov, tak to v tých istých rádiovysielačoch znelo inakšie:

„Prosíme o zvýšenú opatrnosť a pozornosť vodičov. Na úseku X, diaľnice Y sa pohybuje veľká skupina utečencov, dávajte veľký pozor a jazdite opatrne.“

Potom niekedy v roku 2017, keď mnohí Nemci už zbadali, kam ich dostala utečenecká  politika kancelárky, tak sa tieto upozornenia v rádiách zmenili a už sa nehovorilo o utečencoch, ale len o ľuďoch na diaľnici.

Kto túto situáciu pozorne sleduje, tak vie dobre, kto „títo ľudia na nemeckých diaľniciach sú“, a to o to viac, že v tomto prípade ide takmer vždy o južné Nemecko. A veľmi často sa tieto hlásenia týkajú diaľnice (Autobahn A3), ktorá vedie od hraničného mesta Passau na Dunaji smerom Regensburg, Norimberg.

V strednej a severnej časti Nemecka sú už tieto skupiny ľudí „rozpŕchnuté“ a  sú mimo diaľníc.

Nemecké ministerstvo hospodárstva vyhlásilo, že v súčasnosti vraj nie je možné seriózne predpovedať utečenecké prúdy do Európy a preto ministerstvo odmieta vydať oficiálnu prognózu k utečeneckej migrácii do Nemecka. Toto vyhlásenie uvádza mainstream bez ďalšieho komentáru.

Prognózy o utečencoch ale robia iní a tie vyznievajú hrozivo.