Trumpov veľký úspech – zvíťazil v boji proti mainstreamovým médiám USA

06.04.2018 13:02

 

Prezident Trump už dávno nedôveroval a neveril hlavným médiám. Odkedy sa ale začal uchádzať o prezidentský úrad, tak začal s nimi zvádzať neľútostný boj. V neposlednom rade preto, že neustále o ňom vytvárali obraz narušeného, chorého a kriminálneho muža, ktorý nemá nijaké schopnosti, aby mohol byť dobrým prezidentom, pričom jeho súperku Hillary vykreslovali ako mimoriadne schopnú ženu a oveľa vhodnejšiu osobnosť pre americký „trón“.

Tým extrémne neobjektívne ovplyvňovali voľby.

Sotva niekto veril – okrem Trumpa – že môže veľké americké médiá poraziť . Trump je ale typ víťaza, ktrému nerobí najmenši problém bojovať proti komukoľvek a s obľubou si nepriateľov dokonca vyhľadáva.

Trump ako prvý človek na Západe, ktorý sa chcel stať prezidentom, nevyhľadával priazeň médií a nekupoval si ich, ale takpovediac sám sa stal médiom a všetko dôležité, o čom chcel informovať verejnosť, dával okamžite na svoj twitter, ktorý sa medzičasom stal jedným z najčítanejších twittrov na svete.

Média odstavil na vedľajšiu koľaj a tie zúrili o to viac a vo svojej bezmocnosti vyrábali aj tie najpodlejšie a najúbohejšie a najklamárskejšie fake news o prezidentovi.

Strelili si ale len vlastný gól, lebo veľmi rýchlo aj tí najmenej inteligentí ľudia pochopili, že ide len o lži a prestali im veriť.

A veria posolstvám Trumpa na jeho twitteri a nie riadkom v médiách.

Ešte nikdy nebolo vzájomné opovrhovanie a nenávistná averzia medzi médiami a nejakým politikom takým otvoreným a brutálnym spôsobom verejne demonštrované ako v prípade Donalda Trumpa. A samozrejme všetky úbohé fake news z amerických médií usilovne a otrocky devótne odpisovali aj etablované média EÚ.

Medzičasom – ako ukázal prieskum – je 75 percent USA občanov presvedčených o tom, že etablované médiá úmyseľne vyrábajú a rozširujú fake news.

Už počas volebného  boja a aj teraz Trump opakoval a opakuje, že žurnalisti sú najnečestnejší a najzapredanejší ľudia, akých kedy v živote stretol.

Trump zvolil vo svojom boji proti supermocným americkým médiám výbornú taktiku.

Neustále pri každej príležitosti prízvukuje ich klamanie a zavádzanie verejnosti a okrem toho ich úplne odstavil od priamej komunikácie so sebou a svojimi ľuďmi.

Všetky dôležite rozhodnutia oznamuje video-posolstvami, i osobne pri stretnutiach so svojimi prívržencami a cez svoj twitterový kanál. Nikdy to ale nerobí v priamych rozhovoroch s redaktormi.

Je to naozaj skvelý úspech Trumpa, ktorý len po roku úradovania ako prezident, dokázal zdanlivo všemocné médiá poraziť.

A dozvedá sa to celý svet. Ak médiá chcú získať dôveru verejnosti, tak ich čaka nesmierne veľa práce.

Otázkou ale je, či to vôbec chcú!