Tvrdá kritika francúzskej utečeneckej politiky od senátorky Joëlle Garriaud-Maylam

31.10.2020 23:41

Senátorka francúzskych Republikánov:

„Všetky tieto islamistické teroristické vraždy, ktoré nasledovali jedna za druhou sú katastrofou nielen pre Francúzsko. Takto to u nás nesmie ísť ďalej. Príliš dlho sme robili „pštrosiu politiku“ – hlava v piesku a len pasívne dúfanie v to, že každý teroristický akt, ktorý sa stal už bude posledným.

S tým musíme okamžite skončiť a začať robiť novú politiku.

Nemá to predsa nijaký zmysel po každej smrti spôsobenej islamistickým terorom organizovať sviečkové akcie  a pre  národ predvádzať smútočné emocionálne výlevy.“

Pre Joëlle Garriaud-Maylam je teroristický akt mladého moslima v Nizze v podstate len diagnózou politickej nečinnosti Francúzska voči islamizmu.

Senátorka:

„Už celé roky nerobíme vôbec nič a nebojujeme a nebojovali sme proti tejto ilegálnej a nás ničiacej migrácii a rozdávamne len tak pre nič za nič francúzske občianstva.

Dokonca aj takým migrantom, ktorí neakceptujú naše francúzske hodnoty a ktorí ani nezložili ani občiansku prísahu. Dávali sme naše občianstvo aj takým ľuďom, ktorí Francúzsko urážajú a či až nenávidia.

To je ale strašná hanba pre nás samých. Mlčali sme a mlčíme a preto sme sami najväčšími vinníkmi.

Obraciam sa na všetkých moslimov Francúzska, aby sa konečne prebudili – nesmú niečo takéto viac pripustiť.“

Senátorka ďalej hovorila o zákernej a asymetrickej vojne, ktorú islamskí teroristi proti Francúzsku rozpútali.

Priznala aj nasledovné:

„Ako členka Parlamentu sa aj ja sama cítim vinná  a mám svoj podiel viny za to, čo sa tu deje. Nebola som dostatočne húževnáta a nekričala som dosť hlasno proti islamizmu.

Dnes je ale už naozaj dosť toho, čo sa stalo a Francúzsko musí konečne začať robiť tvrdú politiku a ukázať nulovú toleranciu voči terorizmu.“