USA sa podarilo odstrániť demokraticky zvolenú vládu Ukrajiny

24.02.2014 23:35

O niečo podobné sa usilujú aj vo Venezuele

 

 

Ak sa Ukrajina spojí s EÚ a vstúpi do NATA, tak to Rusko bude pokladať za strategické ohrozenie. Provokačné vyhlásenia ministra zahraničia USA Johna Kerryho ešte viac zvýšili napätie v Ukrajine a tým aj nebezpečie občianskej vojny. Občania USA, ale aj krajín EÚ majú o situácii v Ukrajine skreslené informácie, lebo im ich dodáva tlač, ktorá či už dobrovoľne alebo nedobrovoľne slúži neokonzeravatívnej západnej propagande.

Klamstvá, ktoré západnému svetu predkladá Washington, rozbíjajú občianske práva a slobodu nielen v USA, ale aj v takých dôležitých európskych krajinách ako Nemecko a Francúzsko. Po tom, ako sa Washigtonu podarilo dosiahnuť pád ukrajinskej vlády a vrhnúť krajinu do nebezpečnej a ťažkej krízy je veľmi možné, že príde k jej rozpadnutiu na východnú a západnú časť. Ak v dôsledku toho príde k občianskej vojne, je pravdepodobné, že Rusko vojensky zasiahne a keďže americkí vojnoví podpaľači podporujú západnú Ukrajinu, hrozí konflikt nukleárnych veľmocí.      

Ako potvrdzujú mnohí západní kritici a veľkí myslitelia Západu, ktorí objektívne vidia situáciu vo svetovej politike, tak Washington predstavuje najvyššie ohrozenie svetového mieru, čo sa ukázalo v priebehu ostatných desaťročí mnohokrát. Vietnam, Korea, Irak, Lybia, Sýria, Balkán, Afganistan, teraz Ukrajina - to všetko sú toho jednoznačným dôkazom. Spolu so štátmi EÚ ohrozuje nielen mier, ale celý život na našej planéte.   

Čo sa v oficiálnych EÚ médiách nepisalo:  Mnohí demonštranti boli nezamestnaní, a tak si veľmi nadšene chceli zarobiť peniaze, ktoré tiekli zo Západu na podporu protivládnych aktivít. Okrem toho boli medzi nimi aj početní, extrémne nebezpečni neonacisticki ukrajinskí nacionalisti. Neokonzervatívna Victoria Nulandová z amerického ministerstva zahraničia, vysvetlila Ukrajincom už 13. decembra, čo ich očakáva, ale demonštranti boli príliš zamestnaní so svojimi naivnými ilúziami, aby to dokázali správne realizovať. 

Vo svojej reči pred Národným tlačovým klubom vo Washingtone, ktorá trvala len osem minút a bola prednesená v rámci podujatia, ktoré usporiadala istá lobbistická skupina názvu Ukrajina vo Washingtone, spolu s ďalšími americkými lobbistickými podnikateľskými kruhmi, sa vyjadrila jasne. Nulandová sa v nej chválila, že Washington dal k dispozícii 5 miliard dolárov na podporu agitácie a propagandy v Ukrajine za účelom jej „integrácie“ do EÚ. A keď Ukrajina už bude prepojená s EÚ, tak jej pomôže medzinárodný menový fond IMF. Nulandová ho samozrejme prezentovala ako záchrancu Ukrajiny a nie ako železnú päsť Západu, ktorá vyžmýka z krachujúcej ukrajinskej ekonomiky doslova všetko.  K poslucháčom patrili všetci tí, ktorí sa zúčastnia na vykrádaní Ukrajiny a ktorí majú spojenia k novej vláde Ukrajiny, dosadenej Američanmi. Stačí povedať, že v tejto diskrétnej záležitosti rozbitia Ukrajiny  je aj Chevrom Emblem, a tak si možno si ľahko predstaviť, ako to s Ukrajinou dopadne.

Môj komentár:      Podľa všetkého, čo sa doteraz v Kijeve odohralo, treba povedať, že zrejme si protirusky nastavení západní Ukrajinci zaslúžia IMF, aby prišli na to - podobne ako Gréci - aká brutálna je jeho železná päsť a podľa všetkého si aj EÚ zaslúži mať pri sebe ukrajinských fašistických nacionalistov. Pravdepodobný budúci scenár môže byť však aj taký, že keď Ukrajinci pocítia na vlastnom tele, čo to znamená byť od Západu závislý, budú potom prosiť Rusov, aby ich zachránili.