Saudská Arábia má s USA tajnú, pre svet nebezpečnú dohodu o ISIS a o ovládnutí Sýrie

10.02.2016 14:46

 

Jej hlavnou náplňou je kontrola a ťažba ropy a zemného plynu v celom rozsiahlom regióne Blízkeho Východu, a tým zároveň aj oslabenie pozícií Ruska a Iránu, keď potom Saudska Arábia svetové olejové trhy doslova zaplaví množstvom týchto surovín. Detaily tejto a nebezpečnej dohody boli vypracované počas stretnutia ministra zahraničných vecí USA, Johna Kerryho a saudského kráľa v septembri 2014. Bola to však nedomyslená veľká hlúposť, lebo takto sa Rusko len usiluje ešte výraznejšie o silnú geopolitickú väzbu k Číne a k dôležitým euroázijským krajinám.

11. septembra 2014 sa stretol Kerry s kráľom Abdullahom v jeho paláci. Prítomný bol aj niekdajší šéf tajnej služby Saudskej Arábie, princ Bandar. Dohodli sa, že saudská strana oficiálne podporí bombardovanie ISIS v Sýrii Američanmi, keď Washington urobí všetko pre zvrhnutie prezidenta Asada. Ako spoľahlivý spojenec Moskvy a aj Iránu je sýrsky prezident prekážkou pre plány Saudskej Arábie a Spojených arabských emirátov, v rámci ktorých chcú ovládnuť trh zemného plynu v EÚ a vytlačiť z neho Rusko.

 

Obidva vojenské konflikty - na Ukrajine a v Sýrii - ktoré iniciovali a podporujú Spojené štáty a ich bezmocný a devótny partner EÚ,  ktorý nemá nijaký rešpekt zo strany USA, sú len dve rôzne bojiská tej istej strategickej vojny. Hlavným cieľom tohto projektu Washingtonu je oslabenie Ruska i Číny. Všetko to patrí do budovania nového svetového usporiadania podľa vôle a predstáv Američanov. V skutočnosti bojuje ISIS s tichým súhlasom USA a Izraelu aj proti  Asadovi a Washington v rámci týchto bojov len čaká na vhodnú zámienku, aby mohol dať príkaz k zbombardovaniu pre Sýriu životne dôležitých obilných zásobníkov a veľkých olejových rafinérií. Tak chce ochromiť jej ekonomiku a napokon Asada, spojenca Ruska, Iránu a Číny zničiť podľa príkladu zničenia Gadáfiho.

Je treba pripomenúť, že kto ovláda Sýriu, ten veľmi ľahko ovládne celý Blízky Východ a vedia to veľmi dobre aj neokonzervatívni politici v USA. Zo Sýrie je brána potom naplno otvorená do Ázie i do Ruska.

Dohoda o Sýrii medzi USA a Riadom z 11. septembra je preto katastofálne hlúpa, lebo "skvelí" taktici z Washingtonu, Riadu a Dohy, na čele s Kerrym  nie sú schopní správne analyzovať a rozoznať, čo všetko negatívne nakoniec spôsobuje ich zasievanie rôznych chaotických stavov , ako dôsledok rozbíjania momentálnych spoločenských priadkov v Oriente.  Dokážu ako tak len kontrolovať tok a pohyb ropy a zemného plynu, ako základu udržania svojej moci. Zároveň je táto ich politika aj plne zodpovedná za prúdy utečencov, ktoré zaplavujú Európu.

16. augusta 2011 oznámilo Asadove Ministerstvo energetiky objavenie obrovského ložiska zemného plynu v blízkosti sýrskeho mesta Homs. Pokiaľ ostane Bašar al-Asad pri moci, tak bude ruský Gazprom jediným investorom a prevádzkovateľom tohto výnosného ložiska. Irán bude tiež involvovaný do projektu. Okrem iného vybuduje z Damašku až do libanonského prístavu na Stredozemnom mori pipeline pre zemný plyn a odtiaľ sa plánuje dodávka plynu na extrémne nenásytný a veľký EÚ trh.

 

To všetko chcú Američania a Saudská Arábia zabrániť za každú cenu!!! Ide im pritom o vplyv, moc a v neposlednom rade aj o obrovské zisky.