Útok proti strane Zeleného militarizmu: V Nemecku bola odštartovaná petícia za zákaz strany Zelených

17.04.2024 20:07

Iniciátori petície sú presvedčení, že táto strana vážne poškodzuje záujmy ľudí v Nemecku a nemeckú ekonomiku. Za rastúce životné náklady, zneužívanie práva na azyl a podporu vojen dodávkami zbraní  môžu predovšetkým Zelení.

 

Počet tých, ktorí petíciu podpísali už dávno prekročil číslo, ktoré je potrebné, aby sa ňou zaoberal Bundestag. Tento počet ďalej rastie.

 

Petícia preto vyzýva nemecký Bundestag a krajinské parlamenty, aby predložili žiadosť o zákaz tejto strany na Spolkový ústavný súd.

 

A skutočne, diskusia v nemeckej spoločnosti o zákaze Strany zelených naberá na obrátkach – napokon, podľa odborníkov sú Zelení považovaní „garantovane za vojnových štváčov“, ktorí sa zároveň vyznačujú veľkou toleranciou voči východoeurópskym ukrajinským fašistoidným ultranacionalistom.

 

Experti okrem toho klasifikujú stranu Zelených ako „transatlanticky  podozrivý prípad“. Expertom sú dobre známe aj Zelené tendencie k militarizácii, kontrole názorov či akceptovaniu zbedačovania veľmi mnohých občanov.

 

Nezabúda sa ani na výrok zelenej ministerky Baerbock na jeseň 2022 v Prahe:

 

„Wenn ich den Menschen in der Ukraine das Versprechen gegeben habe, wir stehen an eurer Seite – so lange, wie ihr uns braucht, dann will ich das auch einhalten – egal, was meine deutschen Wähler denken.“ -

 

Ak som dala ľudu Ukrajiny sľub, že budeme stáť po ich boku – kým nás budú potrebovať, potom chcem tento sľub dodržať – bez ohľadu na to, čo si myslia moji nemeckí voliči.“

 

Menej rešpektu pre vlastný národ je sotva možné – vie to každý Nemec, ktorý pozná aroganciu a nadutosť tejto osoby.

 

Jej slová v Prahe vyvolali v Nemecku veľké pobúrenie a mnohí žiadali jej odstúpenie. Kancelár ju mohol odvolať, ale potom by sa mu bola rozpadla koalícia a Scholz vedel, že v nových voľbách by sotva obhájil kancelárske kreslo.

 

 

Početní politickí konkurenti Zelených z iných strán už nevylučujú procedúru zákazu, ale poukazujú na vysoké prekážky a varujú, že sa z toho „nesmie stať bumerang“. A požadujú preto „zabezpečenie dôkazov“ a preskúmanie právnych prostriedkov tam, kde treba brániť nemeckú ústavu a kde možno spoľahlivo dokázať, že Zelení konajú protiústavne.

 

 

Expert na zelený militarizmus vysvetľuje:

 

„Bohužiaľ, zákazy sú účinné len v obmedzenej miere. Pretože problematické myšlienky - teda militarizácia, tendencia k transatlantickému područeniu, tendencia kontrolovať názory, akceptovanie zbedačovania mnohých občanov, podvodné označovanie ochrany životného prostredia a klímy a podobne - tieto myšlienky zostávajú. Najúčinnejším prostriedkom proti uvedeným tendenciám je  dávať stále lepšie politické ponuky, tvrdí odborník, ktorý pokračuje:

 

„Najvyššie musí stáť požiadavka ukončiť ekonomickú vojnu proti Rusku, pretože by sa tým zmiernili mnohé akútne problémy, vrátane domácich. Geopolitická deeskalácia by tiež mohla utlmiť vojnovú náladu, ktorá sa v súčasnosti vytvára, čím by sa zbrojenie podporované Zelenými stalo čiastočne zbytočným. Ak by boli tieto myšlienky prezentované dôveryhodne, mohli by sme Zeleným a ostatným militaristom vziať veľa vetra z plachiet.“

 

V každom prípade a akokoľvek je faktom, že Zelení kontinuálne čoraz viac strácajú sympatie občanov a s tým ide ruka v ruke aj strata priazne voličov a nepomáha im ani obrovský pohon na bosorky, teda na AfD.

Občania už konečne prehliadli ich špinavú hru.