V hlbokej noci a tajne dopravuje Merkel a jej služobníci do EÚ utečencov

12.08.2016 11:28

Nemecké mainstream média už niekoľko mesiacov veľmi usilovne oznamujú a oslavujú úspech utečeneckej politiky kancelárky. Podľa nich veľmi klesol počet utečencov, ktorí prichádzajú do EÚ, predovšetkým do Nemecka.

To isté, pochopiteľne, zdôrazňuje nemecká vláda i kancelárka. Je zaujímavé, že napr. Horst Seehofer niečo také nikdy nevyslovil. Lebo v skutočnosti je pravda o tom celkom iná.

Kto však pozorne tieto infomácie analyzoval, tak si všimol, že médiá hovorili len o tom, že cez nemecké hranice prichádza do krajiny podstatne menej utečencov ako minulý rok.

Berlín i médiá ale zatajujú verejnosti skutočnosť, že utečenci prichádzajú ponad hranice vo veľkom lietadlami, ktoré pre nich organizuje nemecká vláda. V noci pristávajú na viacerých nemeckých letiskách. Utečenci nastupujú na lietadlá v Turecku a Grécku. Po pristátí v Nemecku ich potom pracovníci z Bundesamtu für Migration und Flüchtlinge (BAMF) – Spolkový úrad pre migráciu a utečencov, zadeľujú do utečeneckých táborov po celej krajine, kam sú dopravovaní autobusmi.

Lietadlá s utečencami pristávajú v Hannoveri, Düsseldorfe, Kolíne-Bonne a na ďalších letiskách. Lety sa konajú od pol jednej v noci do šiestej ráno.

Tajná akcia funguje nasledovne: V charterových lietadlách, ktoré dopravujú nemeckých dovolenkárov z Turecka a Blízkeho Východu je veľa voľných miest, lebo v dôsledku teroru turistický biznis upadol. Tieto miesta využíva Berlín na prepravu utečencov a ich rodinných príslušníkov. V lietadlách sedia napríklad aj nemeckí Turci, ktorí sa po dovolenke vo vlasti vracajú do  Nemecka a tak sýrski utečenci v lietadlách vôbec nepôsobia nápadne.

Medzi týmito utečencami treba ale rozlišovať dve skupiny.

Jedna časť z nich sú tí, ktorí letia do Nemecka na základe merkelovského dílu s Erdoganom, kde platí, že Turecko prijíme z Nemecka a Grécka utečencov, ktorí prišli do Grécka ilegálne. Za to sa Nemecko zaviazalo prijať ten istý počet sýrskych utečencov z tureckých táborov legálnou cestou. V apríli pristalo v Hannoveri prvé lietadlo z Istanbulu s týmito sýrskymi migrantami. Do konca júla ich malo prísť do Nemecka okolo 80 000. Dosiaľ ich priletelo ale len 1 000. Turecko žiadnych utečencov z Grécka už neprijíma – Erdogan chce EÚ vydierať a Merkelovej úžasný úspech je preto nulový.

Druhá, oveľa väčšia časť utečencov sú ale tí, ktorých Merkelovej „tím“ pred obyvateľstvom zatajuje. Títo prichádzjú do Nemecka v rámci programu „Členovia rodín sýrskych utečencov, ktorí dostali azyl, smú prísť za nimi“.

Podľa oficiálnej štatistiky prišlo do Nemecka dosiaľ okolo 550 000 Sýrčanov, ktorí už majú azyl, alebo ho dostanú. Program dovoľuje sýrskym azylantom, to sú takmer výlučne muži, aby za nimi prišli ženy a deti. V priemere majú sýrske ženy tri deti. Jednoduchá matematika 550 000 x 4 znamená 2 200 000. Podľa toho príde do Nemecka len v rámci tohto programu ešte 2,2 milión Sýrčanov. Potrebujú k tomu len tzv. Nachzugsvisum, ktoré im musí vystaviť nemecké veľvyslanectvo napr.v Ankare.

Nemecký BAMF oznámil v decembri minulého roku, že 2016 príde do Nemecka „len“ 500 000 utečencov, pričom dobre musel vedieť, že to nie je pravda a že ich budú minimálne 2 milióny!

V súčasnej situácii možno povedať len toľko, že aj toto číslo može byť podstatne prekročené. Faktom totiž je to, že nemecké veľvyslanectvá a konzuláty v Turecku a Grécku a v iných štátoch sú  v tomto smere extrémne preťažené a sú Sýrčanmi doslova obliehané. Lebo ešte aj v Libanone, Jordánsku a Egypte čakajú húfy Sýrčanov na odchod do Nemecka! O tom nemecká mainstream tlač nepíše ani slovkom. Ani o tom, že Berlín posiela dodatočne čoraz viac pracovníkov na svoje tamojšie zastupiteľstvá, aby obrovský nával nejako zvládali.

Chaos a nepokoje v Nemecku a EÚ budú takto len narastať – a to nás očakávajú ešte ďalšie veľké kontingenty zúfalých utečencov z Lýbie.

Tu je link k portálu Spolkového úradu pre zahraničie, ktorý pozýva rodiny sýrskych azylantov do Nemecka, čo je známe len málo Nemcom (aby sa neznepokojovali a neznižovali preferencie kancelárky):

https://familyreunion-syria.diplo.de/webportal/desktop/index.html#start