V Kolíne sa konal protest nahých žien proti štátom podporovanej burka-výstave

25.06.2019 18:26

Nemecké ženy aj spolu s osvietenými moslimkami demonštrovali nahé a polonahé, postriekané symbolicky umelou krvou, v sobotu v Kolíne. Hlasne a pískaním a plagátmi prejavovali svoj hnev a zúrivosť nad výstavou Burka-Munaqabba (arabský výraz pre zahalenú ženu).

Pre demonštrantky je táto výstava (končí 30. júna) hanbou Nemecka a  jeho poklonou pred archaickou islamskou tradíciou, ktorá berie žene dôstojnosť a „kradne“ jej tvár.

A nielen to, lebo táto výstava je v patriarchálnom svete islamu nemeckým potvrdením toho, že odvážne iránske ženy, ktoré bojujú v Iráne za svoju emancipáciu (a riskujú pritom väzenie) a proti príkazu nosenia burky, sú v nepráve.

Takéto posolstvo totiž vysiela Nemecko touto výstavou do celého sveta. A islam ho nadšene prijíma. To oznámili a potvrdili už viaceré islamské organizácie v Nemecku.

20 ročná moslimka M. žijúca v Nemecku, sa na výstave v Kolíne vyjadrila nasledovne:

„Je hriechom sa ukazovať na verejnosti bez nikabu.

Moje dieťa by som nikdy nedala do nemeckej detskej škôlky, lebo tam sa hráva aj na hudobných nástrojoch a maľujú sa obrázky s tvárami, a to je v islame prísne zakázané.“

To je absolútny stredovek v myslení väčšiny moslimiek v Nemecku!

Pritom sa M. narodila a vyrastala v Nemecku. Keď je už u nej integrácia stroskotaný projekt - čo potom je integrácia moslimských migrantov a azylantov, ktorí prišli do EÚ v posledných rokoch!?

Nemecké ministerstvo a mesto Kolín podporili  tento islamský projekt (namiesto toho, aby ho nepovolilí) ešte aj sumou 11 000 eur.

Pritom sa ešte neskončila iná podobná výstava vo Frankfurte: Frankfurter Ausstellung „Contemporary Muslim Fashion“, kde sa propaguje nikab a abaya ako niečo výnimočné pre hippi mode-accessoire a už sa v Kolíne začala ďalšia kresťanmi podporovaná výstava v prospech fundamentalistického islamu.

Musím v tejto súvislosti pripomenúť, že v Nemecku sa do roka konajú desiatky takýchto výstav.

Liberálne moslimky v Nemecku sú týmto pobúrené a vnímajú to ako podlizovanie sa Nemecka politickému islamu.

Zbierajú podpisy a pripravujú zaslanie protestného dopisu nemeckej vláde.