Varovanie Bidena od 22 expertov tajných služieb USA a diplomatov USA: „Sme už veľmi blízko jadrovej vojny, pán prezident!“

28.03.2024 12:09

Skúsení spravodajskí experti a diplomati USA naliehavo varujú!

 

Vec: Sme už na pokraji jadrovej vojny, pán prezident Joe Biden:

 

Francúzsko sa údajne pripravuje v blízkej budúcnosti vyslať na Ukrajinu približne 2 000 vojakov - zhruba posilnenú brigádu pozostávajúcu z tankového práporu a dvoch mechanizovaných práporov, ako aj jednotiek logistickej podpory, ženijných a delostreleckých jednotiek.

 

Táto sila má čisto symbolický charakter, pretože by nemala šancu na prežitie v modernom konflikte vysokej intenzity takého rozsahu, a rozsahu, aký sa dnes deje na Ukrajine.

Nebola by rozmiestnená priamo v oblasti konfliktu, ale buď by slúžila ako štítová sila/prepínací drôt na zastavenie postupu Ruska, alebo by bola umiestnené ako záložná sila v neaktívnej oblasti, aby uvoľnila ukrajinských vojakov na boj. A francúzska brigáda by bola doplnená o menšie bojové jednotky z pobaltských štátov.

 

To by ale znamenalo vyslanie bojových jednotiek z krajiny NATO na vojnové miesto, čím by sa stali „legitímnymi cieľmi“ pre ruskú armádu, podľa vojnových zákonov.

 

Všetky tieto jednotky zjavne nemajú mandát NATO. Pre Rusko to však môže byť úplne jedno. Zdá sa, že Francúzsko vsádza – naivne – na to, že jeho členstvo v NATO zabráni Rusku zaútočiť na francúzske jednotky.

 

Naopak, je to veľmi pravdepodobné, že Rusko zaútočí na akýkoľvek francúzsky alebo pobaltský kontingent na Ukrajine a rýchlo zničí alebo znehodnotí jeho bojaschopnosť.

 

V tomto prípade by mohol francúzsky prezident Macron očakávať, že po ruských útokoch na jednotky členov NATO – či už s mandátom NATO alebo nie – sa mu podarí odvolať sa na článok 5 Charty NATO a presvedčiť alianciu, aby zasiahla.

 

Takáto intervencia by pravdepodobne mala podobu lietadiel operujúcich z krajín NATO – a potenciálne by zahŕňala záchytné misie proti taktickým cieľom v Rusku.

Potom sme na pokraji jadrovej vojny!

 

Doktrinálne a právne by Rusko odpovedalo odvetnými útokmi na ciele v krajinách NATO. Ak potom NATO zaútočí na strategické ciele v Rusku, tak by podľa ruskej jadrovej doktríny rozhodovacie centrá NATO boli zasiahnuté jadrovými zbraňami.

 

Síce neveríme, že Rusko zaháji jadrový útok proti USA, ale Spojené štáty sa musia rozhodnúť, či chcú riskovať svoje zničenie prípravou jadrového útoku proti Rusku. Ruské strategické sily sa však zlepšili natoľko, že ich schopnosti v niektorých oblastiach – napríklad hypersonické rakety – prevyšujú schopnosti USA a NATO.

 

Inými slovami, ruské pokušenie udrieť ako prvé môže byť o niečo silnejšie ako v predchádzajúcich krízach a o niečo menej sme presvedčení, že Rusko chce „zaútočiť ako druhé“.

 

Ďalším znepokojujúcim faktorom je, že Rusi pravdepodobne veria, že Macronovo šialenstvo má tichý súhlas niektorých amerických a západných predstaviteľov, ktorí sa zdajú byť úplne zúfalí pri hľadaní spôsobu, ako zmeniť priebeh vojny na Ukrajine – najmä s blížiacimi sa voľbami v USA.

 

 

ZA RIADITEĽSKÚ SKUPINU, VETERAN INTELLIGENT PROFESSIONALS FOR SANITY:

 

William Binney, bývalý technický riaditeľ, Globálna geopolitická a vojenská analýza, NSA; Spoluzakladateľ SIGINT Automation Research Center (v dôchodku)

 

Marshall Carter-Tripp, dôstojník zahraničnej služby (na dôchodku) a bývalý šéf úradu v Bureau of Intelligence and Research, Ministerstvo zahraničných vecí USA

 

Bogdan Dzakovic, bývalý federálny letecký maršal a vedúci červeného tímu, bezpečnosť FAA, (v dôchodku) (pridružený VIPS)

 

Graham E. Fuller, podpredseda, National Intelligence Council (v dôchodku)

 

Philipp Giraldi, CIA, prevádzkový manažér (v dôchodku)

 

Matthew Hoh, bývalý kapitán USMC, Irak a dôstojník zahraničných služieb, Afganistan (pridružený VIPS)

 

James George Jatras, bývalý americký diplomat a bývalý poradca pre zahraničnú politiku vedenia Senátu (Associate VIPS)

 

Larry C. Johnson, bývalý predstaviteľ CIA a ministerstva zahraničia pre boj proti terorizmu

 

John Kiriako, bývalý predstaviteľ CIA pre boj proti terorizmu a bývalý hlavný vyšetrovateľ Výboru pre zahraničné vzťahy Senátu

 

Karen Kwiatkowski, bývalá podplukovníčka amerického letectva (v dôchodku), v Úrade ministra obrany zodpovedná za dohľad nad vymýšľaním klamstiev o Iraku v rokoch 2001-2003.

 

Douglas Macgregor, plukovník, USA (v dôchodku) (pridružený VIPS)

 

Ray McGovern, bývalý dôstojník pechoty a spravodajskej služby americkej armády a bezpečnostný analytik

CIA; Prezidentský poradca CIA (v dôchodku)

 

Elizabeth Murray, bývalá zástupkyňa riaditeľa národnej spravodajskej služby pre Blízky východ,

Národná spravodajská rada a politická analytička CIA (v dôchodku)

 

Todd E. Pierce, MAJ, generálny advokát sudcu americkej armády (v dôchodku)

 

Pedro Israel Orta, bývalý dôstojník CIA a spravodajský dôstojník (generálny inšpektor)

 

Scott Ritter, bývalý MAJ, USMC; bývalý zbrojný inšpektor OSN, Irak

 

Coleen Rowley, špeciálna agentka FBI a bývalá generálna radkyňa divízie Minneapolis (v dôchodku)

 

Lawrence Wilkerson, plukovník Spojených štátov, vážený hosťujúci profesor na dôchodku, College of William and Mary (pridružený VIPS)

 

Sarah G. Wilton, CDR, USNR, (dôchodkyňa); Defence Intelligence Agency

 

Kirk Wiebe, bývalý hlavný analytik, SIGINT Automation Research Center, NSA

 

Robert Flugel, bývalý dôstojník zahraničnej služby (pridružený VIPS)

 

Ann Wright, plukovníčka v zálohe americkej armády na dôchodku a bývalá americká diplomatka, ktorá v roku 2003 rezignovala, aby sa postavila proti vojne v Iraku.