Veľká záhada: Prastará mysteriózna „armáda“ tisícok obrovských kameňov

25.05.2018 17:01

Vo francúzskom Bretónsku v blízkosti Atlantiku je postavených viac ako 3000 kamenných blokov o výške 4 metre v pravidelných symetrických paralelných radoch. Kto ich postavil, kedy to bolo a za akým účelom, na to veda nemá nijakú odpoveď, okrem dohadov a domnienok.

Oceán je celkom v blízkosti a kto sa vydá na neďaleký umelý kopec, tak má pod sebou fascinujúci výhľad na obrovské polia posiate vysokými štíhlymi kameňami, takzvanými menhirmi. Pri troche fantázie možno z výšky v nich vidieť aj akúsi obrovskú kamennú armádu.

Pre mňa to bol úchvatný nezabudnuteľný pohľad a dlho som zotrval medzi kamennými "vojakmi", keď som tam pred niekoľkými rokmi zavítal na odporúčanie priateľa, španielskeho egyptológa.

Vnímal som ten neobyčajný a podivuhodný komplex skôr ako mystický kamenný les. Mám vlastnú teóriu o jeho pôvode a vzniku, o čo píšem na jednej webovej platforme a bude to aj v mojej pripravovanej knihe Veľké záhady v našej Slnečnej Sústave.

Toto mysteriózne miesto navštevujú ročne státisícky ľudí a mnohí z nich ho zažívajú ako Kozmický Mystický Chrám, plný vibrujúcich energií. A hoci v mojom vnútri neustále vibruje priam explodujúce množstvo energie, tak som toto zvláštne miesto zažíval ako zdroj neobyčajných rezonancií a už po krátkom čase sa dostavil pocit intenzívneho vnútorného kontaktu s celým kozmom – stav, kedy všetko povrchné pozemské stráca zmysel.

Veľmi zaujímavé a záhadné je aj rozostavenie menhirov – všetko je rozostavené symetricky. V blízkosti je obec Carnac a tam si ľudia rozprávaju rôzne historky a legendy o pôvode tejto kamennej konštrukcie.

O.i. aj takú, že pred dávnym časom ju za jediný deň postavili obrovia, ktorí prileteli na Zem z Mesiaca na nebeskom hadovi a vyzvali ľudí, aby tam prinášali svojich chorých a telesne postihnutých, že ich kamene vyliečia.

Moje rozsiahle štúdiá mytológií starých významných národov a ich legiend ma naučili, že takmer vo všetkých je aj racionálne jadro, neraz aj veľmi nápadné a jednoznačné! Ale len pre toho, kto ho vie objaviť.

Táto kamenná alej sa rozprestiera na dĺžke štyroch kilometrov a vedie od Carnacu až na breh Atlantiku. Pôvodne bola údajne dlhá až osem kilometrov, ale v priebehu stáročí polovica kameňov bola postupne odnesená a použitá. Podľa toho ich muselo byť okolo 6000.

Záhadné je aj to odkiaľ a ako boli také ťažké megality dopravené na miesto, kde stoja. Nevysvetlené ostáva aj to, z akého dôvodu boli uložené smerom od západu na východ od najväčších kameňov na začiatku, čoraz menšie a menšie kamene. Na začiatku kamenných radov na západe sú najvyššie kamene štvormetrové a ďalej  smerom na východ čoraz nižšie a nižšie.

Záhad v tejto stavbe je mnoho.

Napríklad aj to, že pri pozorovaní z väčšej výšky možno objaviť  v kamenných radoch aj geometrické obrazce vo forme exaktných trojuholníkov, pričom všetky majú ten istý pomer strán: 5:12:13.

Aký to malo zmysel a pre koho? Oficiálna veda o tom mlčí, lebo nevie odpoveď!

Archeológovia tvrdia, že menhirová stavba je stará minimálne 6 500 rokov, smerom ďalej to ale neobmedzujú (takže koľko? 10 000? 50 000?......ešte viac?

Kto ale bol v stave pred mnohými tisícročiami vybudovať z tisícok niekoľko ton vážiacich monolitov taký precízny a obrovský komplex?

A to bez adekvátnej techniky? Vylúčené a nemožné!