Veľký pozor treba dať na vakcínu AstraZeneca! FDP: Merkel a prezident Steinmeier dajte sa očkovať verejne!

19.02.2021 23:20

Nemeckí korona-skeptici na čele s viacerými renomovanými virológmi si vynútili verejnú diskusiu o spoľahlivosti a účinnosti  korona-vakcíny z AstraZeneca, o ktorej nielenže majú pochybnosti, ale sú si tým istí,  že je vysoko problematická.

A ich iniciatíva hneď mala aj vážne následky. Práve kvôli tejto verejnej diskusii  - museli to priznať aj systémové médiá – sa neprišlo dať zaočkovať veľké množstvo zdravotných pracovníkov (ale aj mnoho iných občanov), hoci mali dohodnuté termíny. Písali o tom len médiá v Severnom Porýní-Vestfálsku, ktoré citovali vyjadrenie krajinského Ministerstva zdravotníctva k predmetnej veci:

„Zatiaľ nemáme prehľad o tom, o aký počet v celej našej krajine ide.“

To je typická odpoveď, keď ide o nepríjemnú záležitosť a zároveň to znamená, že číslo tých, ktorí odignorovali svoj termín bolo  znepokojujúco veľmi vysoké a také niečo sa predsa musí „diplomaticky“ zamlčať.

Otvorenejšia bola hovorkyňa mesta Paderborn (150 000 obyvateľov) , ktorá priznala, že v ich meste bolo veľa ľudí, ktorí sa odmietli očkovať, hoci mali už termíny. Odôvodnili to tým, že vakcíne, ktorou mali byť očkovaní, nedôverujú.

Noviny Siegener Zeitung v meste Siegen (100 000 obyvateľov) oznámili, že občania odmietli vo veľkom počte očkovanie vakcínou AstraZeneca, po tom, ako sa v meste rozniesla informácia o tom, že tí ktorí sa už dali očkovať v centre pre očkovanie (Impfzentrum Siegen-Wittgestein),  trpia na intenzívne sprievodné účinky ako horúčka, pretrvávajúca únava, bolesti údov a podobne.

Noviny Westfälische Nachrichten uviedli, že v meste Münster (300 000 obyvateľov) až 30 percent zdravotných pracovníkov neprišlo sa tento týždeň dať očkovať, napriek vopred dohodnutým termínom.

Tu som uviedol len niekoľko málo príkladov odmietania očkovania zo Severného Porýnia-Vestfálska, ktoré je s 18 miliónmi občanov najväčšou spolkovou krajinou v Nemecku.

Podobne to v tomto smere ale vyzerá aj v iných spolkových krajinách.

O.i. práve toto je hlavný dôvod, prečo šéf FDP Christian Lindner vyzval kancelárku Merkel a nemeckého prezidenta Steinmeiera, aby sa nechali čo najskôr verejne očkovať vakcínou, ktorú propagujú.

FDP očakáva od nich odpoveď.