Vojna s médiami pre Trumpa nekončí – pokračuje. Nemecko sa Trumpa bojí veľmi

24.01.2017 17:18

Deň po svojej inaugurácii Donald Trump vyhlásil: „Som vo vojne s médiami.“ A Trump je vo vojne aj s EÚ. V Nemecku neprejde jediný deň, aby politici v neprestajných diskusiách nevyjadrovali svoje veľké obavy pred rôznymi opatreniami „nového“ Bieleho Domu, ktorými prezident Trump chystá bič na Nemecko a teda aj na EÚ. Nepochopiteľné je však to, že nemeckí vládni politici, ale aj opoziční Zelení naďalej nediplomaticky neuvážene na Trumpa len „kydajú“, aj keď už nie tak zbesilo, ako keď si ešte  boli istí tým, že opraty v Bielom Dome prevezme Hillary Clinton. Na druhej strane sa ale paradoxným spôsobom práve„komunistka“, ľavicová politička, SahraWagenknecht vyjadruje o Trumpovi optimisticky. A hovorí, že z pohľadu Nemecka si celkom určite „zaslúži dostať šancu“.

Trump veľmi ostro kritizoval americké médiá za to, že informovali skreslene a nepravdivo udalosti pri jeho slávnostnom uvedení do prezidentského úradu.

Jeho hovorca Sean Spicer, ostrielaný a veľmi pohotový a nadmieru elokventný muž, hrozil počas prvej oficiálnej tlačovej konferencie médiám rigoróznymi konzekvenciami. A prítomní žurnalisti a zástupcovia médií len otvárali oči a sa nestačili diviť. Spicer doslova povedal, že Biely Dom ich za to vezme na zodpovednosť. To všetko poukazuje na to, že Donald Trump aj ako prezident USA nezmení svoj „agresívny“ a nedôverčivý postoj k médiám, ktoré viackrát obvinil z úmyseľných lží a prekrúcaní faktov.

Tým dal nekompromisne najavo, že ich naďalej považuje za svojich „nepriateľov“.

Prezident USA kritizoval médiá a robil si z nich posmech aj počas svojej prvej návštevy v sídle CIA, pred zhromaždenými najvyššími predstaviteľmi tejto organizácie. Zdôraznil, že sa nachádza v trvalej vojne s médiami a povedal aj to, že žurnalisti patria k najnečestnejším ľuďom na svete.

Nesporne veľmi dôležitou osobou pre Trumpa je jeho inteligentný hovorca Sean Spicer, ktorého médiá označili za PR-žoldniera s energiou atómovej elektrárne. Spicer je muž, ktorý si to za Trumpa, ale i spolu s ním, bude s veľkým potešením „rozdávať“ s médiami. Je absolútnym profíkom a charakterom sa veľmi podobá prezidentovi Trumpovi. Ako zvykne hovorievať miluje determinovaný chaos a vyzná sa dobre tak v chaose, ako aj v poriadku a vie ich podľa potreby optimálne kombinovať. A keď je to potrebné, tak dokáže byť aj skvelým rétorikom používajúcim metódy sofizmu. Starogrécka filozofia je jedným z jeho koníčkov.