Vojnová propaganda vraj „mierumilovného Západu! Otvorené klamstvá (nielen) nemeckých politikov a ich médií: „Putin po Ukrajine prepadne EÚ“

24.04.2024 18:24

V Európe niet národa tak manipulovateľného ako sú Nemci! Hitler ich hravo zviedol do vojny proti Rusom, vláda ich rýchlo presvedčila, že kritici korona opatrení sú nepriatelia národa. A teraz ich vládni vazali USA zas rýchlo zmanipulovali proti Rusom, hoci po vojne si prisahali, že krv Rusov ich zbrane už nikdy nebudú prelievať.

 

Nemecký minister obrany Pistorius nedávno tvrdil, že Putin "jasne povedal", že chce po Ukrajine zaútočiť na Európu. Tvrdia to aj iní západní politici, „novinári“ a „experti“,  ale prečo tak nehanebne klamú?

 

Boris Pistorius (SPD) prirovnal útok ruského prezidenta Waldimira Putina na Ukrajinu k anexii Československa nacistickým Nemeckom v roku 1938.

„Európa sa musí pripraviť na dlhú vojnu,“ povedal Pistorius na margo uvedenia knihy o Winstonovi Churchillovi.

„Putin sa nezastaví, keď sa vojna proti Ukrajine skončí, povedal to jasne - rovnako jasne ako Hitler, ktorý vždy hovoril, že neprestane," zdôraznil Pistorius.

 

To je nehorázne klamstvo, hoci  je možné, že Pistorius tomu naozaj verí, pretože mu to povedali niektorí „experti“. Pistorius nevie po rusky a nerozumie Rusku, vôbec ho nepozná, a je odkázaný na týchto „odborníkov“.

 

A títo protiruskí „experti“ vyjadrujú „svoj názor“ (svoju lož) vo všetkých západných médiách: Po Ukrajine vraj Putin chce zaútočiť na Poľsko, Pobaltie a Nemecko.

 

Toto všetko sú lži, pri ktorých ale nikdy nie je uvedené, kedy a pri akej príležitosti to Putin povedal!

Politika a médiá na Západe klamú, aby tak odvrátili pozornosť od katastrofálnych dôsledkov ich vlastnej politiky pre občanov. Len o tom to celé je.

 

Dôležitá pri týchto lžiach je pre luhárov len jedna vec:

Obyvateľstvo v Európe by sa malo zmieriť so stratou prosperity a malo by byť „pripravené na vojnu“ proti „zlým“ Rusom.

 

Je to  ale Pistorius, kto pri každej možnej príležitosti hovorí, že Bundeswehr a nemecká spoločnosť sa musia „pripraviť na vojnu“.

Ale prečo je to všetko? Chcú vojnu v Európe?

To všetko je preto, lebo je to o peniazoch. Všetko je to o tom, že teraz všemocná zbrojárska loby dostáva stále viac a viac peňazí. A len o to ide - všetko je o peniazoch.

 

Ženú Európu do vojny. Očividne už zabudli na historky svojich starých rodičov o hrôzach poslednej veľkej vojny v Európe, ktorú začali Nemci proti Rusom.

 

 

A teraz to, čo Putin v tomto smere naozaj povedal a z čoho Pistorius a jemu podobní vyrábajú svoje manipulačné protiruské klamstvá, že zaútočí na Európu.  

 

Putin koncom marca navštívil ruskú leteckú základňu a hovoril tam s dôstojníkmi.

 

Mimochodom tak, ako hovoril prezident Putin k svojim dôstojníkom, nehovorí ten, kto chce prepadnúť Európu a NATO.

 

 

Toto sú jeho slová k dôstojníkom:

 

„Zoberme si vojenské výdavky na rok 2022, pretože čísla za rok 2023 sa ešte len sumarizujú. Podľa našich údajov sme na obranu minuli 3,5 percenta HDP. Neberme ale ďalej naše dáta, ale vezmime si dáta zo Západu, od Štokholmského mierového inštitútu, tie hovoria:

USA vynaložili na obranu 3,5 percenta HDP, Rusko štyri percentá. A Izrael 4,5 percenta. Ukrajina minula v roku 2022 33,5 percenta.

 

Čo to ale znamená v absolútnych číslach?

V roku 2022 USA minuli na obranu 811 miliárd dolárov a Rusko 72 miliárd dolárov. 72 a 811, rozdiel je jasný, je viac ako jedenásťnásobný. A na Spojené štáty pripadá približne až 40 percent celosvetových výdavkov na obranu.

 

Pôjdeme vzhľadom na tento vzťah do vojny s NATO? To je jednoducho nezmysel.

 

Okrem toho, čo teraz robíme vo vojenskej operácii? Bránime našich ľudí, ktorí žijú na našich historických územiach.

 

Ak by sme po rozpade Sovietskeho Zväzu boli vybudovali v Európe úplne nové bezpečnostné vzťahy, ako to navrhovalo Rusko, nič z toho, čo vidíme dnes, by sa nestalo.

 

Keby aspoň brali do úvahy naše bezpečnostné záujmy, o ktorých sme rok čo rok hovorili, v podstate desaťročie po desaťročí. Jednoducho to úplne ignorovali.  Teraz už dosiahli naše hranice. Dosiahli sme my hranice krajín, ktoré boli vtedy súčasťou bloku NATO? Nie, neurobili sme to. Oni sa ale presťahovali celkom až k nám. Prešli sme my cez oceán k hraniciam USA? Nie - oni prišli k nám, veľmi blízko.

A čo teraz robíme? Chránime len našich ľudí v našich historických oblastiach.

 

Takže tvrdenie, že by sme po Ukrajine zaútočili na Európu, je úplný nezmysel.

Strašia vlastných ľudí neustále len preto, aby z nich dostali peniaze. Najmä vzhľadom na fakt, že ich ekonomika sa zmenšuje a životná úroveň klesá. To je jasné. Každý priznáva, že to nie je propaganda, to sa deje v skutočnosti.

 

Mali by sa ľuďom preto ospravedlniť, a tak radšej strašia svoje obyvateľstvo „ruskou hrozbou“, pričom sami rozširujú svoj diktát na celý svet.

 

NATO je organizácia Severoatlantického bloku, Severného Atlantiku. A kam ide teraz?

Smeruje do ázijsko-pacifického regiónu, na Blízky východ, do iných regiónov sveta, dokonca do Latinskej Ameriky. A vždy je to to isté – vždy pod rôznymi zámienkami: Dostanú tam NATO a ťahajú za sebou svoje európske satelity.

 

Tvrdia, že to všetko nejako zodpovedá ich národným záujmom, pritom sa boja veľkého, silného Ruska, hoci to nedáva zmysel.

 

Nemáme voči týmto štátom žiadne agresívne úmysly. Na Ukrajine by sme nikdy nič neurobili, keby tam nezorganizovali prevrat a potom nespustili vojenské operácie na Donbase. Vojnu začali v roku 2014.

 

Jednoducho k tomu použili letectvo, všetci videli zábery lietadiel ostreľujúcich Doneck. Zo vzduchu odpálili rakety na mesto. Úplne sa zbláznili?

 

Napriek tomu sme sa držali Minskej dohody. Ale oni nie, veď ako sa ukázalo, boli sme podvedení, boli sme pozastavení na osem rokov a nakoniec sme boli jednoducho nútení prejsť na inú formu obrany našich záujmov a našich ľudí. To je všetko.

 

Preto je to úplný nezmysel, možnosť nášho napadnutia akýchkoľvek iných krajín, Poliakov, Baltov, dokonca aj Čechov – ako im to straší v hlavách.

 

To je len nezmysel, toto je len ďalší spôsob, ako oklamať vlastnú populáciu a uvaliť na ľudí dodatočné náklady, aby bremeno niesli na svojich pleciach. To je všetko.“

 

 

Ale o tomto, o tejto Putinovej reči, nemožno nájsť nikde na Západe ani len zmienku, nieto ešte, že by ju tamojšie médiá publikovali celú – je predsa v kompletnom protiklade k tomu, čo trepe a tára Pistorius o údajných Putinových agresorských úmysloch voči Európe.

 

Mimochodom, Putin hovorí  už dlho v podobných prípadoch takmer vždy to isté. Kto pozná jeho reči, ten to dobre vie. Jeho reči nikdy nie sú agresívne, ale sú skôr zmierlivé, a čo je  pre Západ v nich najhoršie, je to, že sú plné trpkej a smutnej pravdy.

 

Putin hovorí pravdu – a raz príde na jeho slová a potvrdí sa aj občanom na Západe, že on neklamal, ale že luhali politici Západu.

 

Už len toľko, že Rusko nikdy neprepadlo Francúzsko, Nemecko, či Švédsko – vždy to bolo naopak a Rusko nikdy neohrozovalo ani USA.

Sú to práve len USA a NATO, ktoré ohrozujú Rusko – sú v baltických štátoch, Poľsku, na Ukrajine.