„Vraždy v Paríži a Viedni majú súvis s nami moslimami“

03.11.2020 23:15

Tento názor vyslovil nemecký moslim a právnik Murat Kayman, ktorý bol tri roky koordinátorom Ditibu – Turecko-islamskej únie v Nemecku. V roku 2017 z Ditibu vystúpil.

Stal sa kritikom násilného politického islamu. A kritikov Ditib v žiadnom prípade nestrpí.

Po vražde učiteľa Samuela Patyho kritizuje Kayman neobyčajne ostro ľahostajný postoj islamských organizácií v Nemecku, ako aj mnohých moslimov k násiliu a teroru voči kresťanom.

Murat Kayman:

„Paty musel zomrieť len preto, že svojim žiakom vysvetloval na príklade karikatúr Mohameda dôležitosť slobody prejavu v demokracii. My, moslimovia musíme teraz jasne opísať ako bol zavraždený a prečo.

Nebol zastrelený ani zahrdúsený.

Spôsob jeho zavraždenia označovali islamskí extrémisti pri podobných teroristických aktoch ako popravenie zločinca-obete. Takíto moslimskí páchatelia vykonajú svoju teroristickú vraždu s odvolaním sa na Allaha. Dá sa predpokladať, že aj moslimský vrah Patyho svoj zločin považoval za náboženskú pomstu a v sebe videl vykonávateľa Allahovho potrestania.

Učiteľ vysvetlujúci žiakom právo na slobodu prejavu bol „popravený“ moslimom v mene islamu. Z dôvodu tejto doslova rituálnej vraždy islamským extrémistom som očakával a som sa pýtal sám seba čo povedia k nej islamské organizácie a ich predstavitelia v Nemecku.

Ako mierumilovný moslim som dúfal, že aspoň v tomto špeciálnom prípade nebudú mlčať, ako to zvyknú robievať. Lebo potom je to len pokrytectvo, keď žiadame, aby nás nemecký štát uznal ako seriózne náboženstvo, keď v rozhodujúcich chvíľach nášho spolunažívania s kresťanmi predstavitelia islamu v Nemecku to nanapĺňaju slovami a skutkami.

Veď okrem niekoľkých krátkých príspevkov na twitteri a facebooku sa nikde nič neobjavilo a nikde nebolo nič počuť. A to málo, čo k vražde Patyho prišlo, nestálo za nič a ma len nervovalo.

Celé roky sa po takýchto krvavých činoch extrémistického islamu horlivo prehlasovalo, že nemajú s islamom nič spoločné. Ale môj islam chce naozaj mier a ja už nemôžem počúvať tieto prázdne reči a výhovorky moslimských reprezentantov v Nemecku.“

Je naozaj obdivuhodná odvaha Murata Kaymana vrhnúť  na hlavy moslimov takéto obvinenia a trpké výčitky.

V Nemecku by bolo životunebezpečné pre moslimov, ktorí by sa postavili proti politike Erdogana, prejaviť taký názor v prítomnosti jeho priazniovcov.

O to nebezpečnejšie sú pre Kaymana jeho výroky o predstaviteľoch islamu v Nemecku.