Východonemecká CDU odmieta podporu Merkel v blížiacich sa krajinských voľbách

17.02.2019 22:20

Vedúci predstavitelia východonemeckej CDU, ktorí sa dlhé roky pokorne vtierali do priazne kancelárky, majú s ňou odrazu veľký problém. V žiadnom prípade nechcú, aby prišla na východ a svojimi verejnými výstupmi podporila ich predvolebný bojl

Dali kancelárke Merkel jasne najavo, že jej prítomnosť vo východnom Nemecku je nielen neželaná, ale že by výsledok volieb ovplyvnila pre CDU negatívne. Niečo také si Merkel dosiaľ nechcela uvedomiť a ani pripustiť.

Preto jej to teraz bolo z východu Nemecka jasne signalizované.

Matthias Rößler z CDU, prezident saského krajinského parlamentu prehlásil, že účasť kancelárky na predvolebných verejných vystúpeniach CDU v Sasku by pre jeho stranu nebola vôbec osožná.

Podobne sa o kancelárke vyjadril v tomto smere jeho stranícky kolega, Michael Heym, vicešéf parlamentnej  frakcie CDU v spolkovej krajine Durínsko.

Predvolebná stratégia CDU vo východnom Nemecku je takto jednoznačná.

Kancelárka nesmie byť prezentovaná vo verejných vystúpeniach na uliciach a námestiach na východe krajiny. Tam by bola s istotou národom vypískaná, a to veľmi prenikavo.

Východní Nemci nie sú však hlupáci, čo už viackrát dokázali a tento „rafinovaný“ strategický manéver CDU veľmi  rýchlo prekuknú.