Východonemecký podnikateľ: Trpká pravda o ruských sankciách

15.10.2019 21:28

Už päť rokov zotrváva nemecká vláda tvrdohlavo, nezmyselne a na vlastnú škodu na dodržiavaní sankcií proti Rusku. Skutočná pravda o ich negatívnom efekte pre Nemecko je však zamlčiavaná a samozrejme aj mainstream ju musí ignorovať.

Podnikateľ Jörg Schilling z Durínska hovorí nebojácne a otvorene o tom, že nemecká politika protiruských sankcií nie je nič iné ako debakel pre nemeckú ekonomiku.

Boli zavedené na príkaz Obamovej vlády, ktorej Merkel devótne slúžila a spôsobila tak veľké škody nemeckej a následne i celoeurópskej ekonomike.

Americké koncerny i nemecké DAX-koncerny, ktoré produkujú priamo v Rusku, robia aj naďalej dobré obchody.   

Ale malé a stredné nemecké firmy, ktoré garantujú v Nemecku najviac pracovných príležitostí, boli a sú sankciami najviac postihnuté. Mnohé z nich, najmä vo východnom Nemecku museli obmedziť produkciu a veľká časť doslova bojuje o prežitie a prepúšťa ľudí.

A Berlín ich cynicky doslova necháva v kaši a necíti sa za to zodpovedným. Aj firma Alfred Schilling v Zella-Mehlis na juhu Turínska musela tvrdo bojovať o prežitie a utrpela veľké straty. Aj preto a či práve preto Jörg Schilling otvorene i odvážne hovorí celú brutálnu pravdu o sankciách proti Moskve.

Ľudia vo východnom Nemecku sa teraz pýtajú: „Putin sa neprevinil ničím podobným ako teraz Erdogan, ktorý vtrhol s obrovskou armádou na územie iného štátu – kde sú teraz tvrdé ekonomické sankcie proti Ankare?“