Výnimočná osobnosť, exkancelár Schröder oslávil 80-ku. Nik z SPD mu negratuloval! Za to ale okrem mnohých aj Sahra Wagenknecht a šéf AfD Chrupalla a ten naozaj originálne

09.04.2024 21:58

Gerhard Schröder (SPD) za dožil 7. apríla svojej osemdesiatky. Bol kancelárom Nemecka v rokoch 1998-2005. Pre svoju krajinu urobil mnoho záslužného.

 

Okrem iného nepripustil, aby USA zatiahli Nemecko do vojny proti Iraku, hoci vtedajší americký prezident Bush vyvíjal na Schrödera obrovský tlak. Významným pre Nemecko bol aj jeho skvelý vzťah s Vladimírom Putinom. 

A súčasny svet by bol úplne iný, ak by popri Putinovi bol v Nemecku kancelár Schröder a v USA prezident Trump. Vojna na Ukrajine by neexistovala.

 

Vedúci predstavitelia SPD sa môžu doslova prepadnúť od hanby, že mu neposlali ani len krátke formálne blahoželanie. Všetci do jedneho aj s Olafom Scholzom sú oproti nemu len malí politicki trpaslíci.

 

Skvelým spôsobom mu ale zagratuloval šéf AfD Tino Chrupalla, ktorý má mimochodom slovanské korene – je rodákom z regiónu Lausitz (Lužické Srbsko).

 Text gratulácie uverejnil aj na sociálnych sieťach, kde sa rýchlo virálne šíril:

Na X Chrupalla napísal v nedeľu (7. apríla):

 

„Gerhard Schröder má dnes 80 rokov. 

Ako kancelár sa zasadzoval za strategické partnerstvo s Ruskom a vydláždil cestu pre Nord Stream, záchranné lano nášho priemyslu.“

 

A potom prišla obzvlášť pozoruhodná časť jeho posolstva.

 

Chrupalla predpovedá:

 

"Jeho životné dielo bude jedného dňa dokončené. Chcel by som týmto srdečne zablahoželať bývalému kancelárovi k jeho narodeninám."

 

Šéf AfD týmto predpovedá, že Schröderovo celoživotné dielo, plynovod v Baltskom mori medzi Ruskom a Nemeckom, sa jedného dňa uvedie do prevádzky. Momentálne nič na to nevyzerá. To sa ale rýchlo môže zmeniť, keď Rusko vyhrá vojnu.

 

Konflikt medzi Putinom a Ruskom a Západom sa vyostruje už viac ako dva roky. Mnohí pozorovatelia sa dokonca domnievajú, že vojenský konflikt s NATO nie je vylúčený.

 

Chrupalla a Schröder sú však v svojich väzbách na Rusko absolútne neovplyvniteľní. A sú politicky na rovnakej vlne. 

Obaja sú rovnakou mierou presvedčení o tom, že  Nemecko a Rusko  patria spolu a že je hanbou a zapredanectvom súčasnej koalície v Berlíne, že Nemecko na Ukrajine fakticky bojuje proti Rusku.