WHO - svetová zdravotnická organizácia je koruptná non plus ultra

22.10.2014 17:00

Niekedy je WHO vo svojich aktivitách neobyčajne rýchla. Až príliš rýchla. Podozrivo príliš rýchla. Jeden z príkladov takej podozrivej rýchlosti leži v nedávnej minulosti. Všetci sa iste pmätáme na fenomém ochorenia na prasaciu chrípku. Z inciatívy a v dôsledku úmyselného vyvolávania paniky organizáciou WHO bola táto v podstate nie veľmi nebezpečná chrípka vyhlásená za globálnu pandémiu a  zároveň bol vyvolaný najvyšší stupeň ohrozenia v celom svete.

Aká úžasná šťastná náhoda (a či dohodnuté kriminálne machinácie), že farmaceutický veľkokoncern GlaxoSmithKline má práve vtedy po ruke a vo veľkých množstvách vhodné očkovacie sérum. Je to anglická firma, činná v oblasti farmácie, je šiestou najväčšou na svete a má výborné kontakty práve k WHO, ktorú aj pravidelne sponzoruje. 

Prakticky všetky vlády sveta - v obave pred šírením pandémie, ktorá podľa WHO mohla ľahko nadobudnúť kastrofálne následky - zakupovali stovky miliónov ampuliek s očkovacím sérom od GlaxoSmithKline , ktorému to vynieslo mnohomiliónové zisky. Udialo sa to podľa jednoduchého vzorca: Daruješ niekoľko miliónov a za to zarobiš stovky miliónov. Skvelý obchod - obchod s panikou, dôverou vlád a so strachom obyvateľstva tohto sveta. Alebo boli v tejto špinavej hre účastní dokonca aj niektorí vládni politici?

Povinné príspevky, ktoré poukazujú jednotlivé štáty do pokladnice WHO nepostačujú (do istej miery aj preto, lebo platy jej pracovníkov nie sú veľmi skromné), a tak orgnizácia ponúkla už dávnejšie farmaceutickým koncernom akýsi druh partnerstva. Tak to znie oficiálne. V skutočnosti ide o koruptnú "spoluprácu". Jej výsledkom je extrémna závislosť WHO od milosti a či nemilosti týchto koncernov. V súčasnosti pochádza okolo 75 percent budgetu, ktorý má WHO k dispozícii, z "dobrovoľnej podpory" farmaceutického priemyslu. Samozrejme nič nie je tu dobrovoľne a samaritánsky zadarmo. Farmácia za to vyždauje od WHO adekvátnu spoluprácu, ktorá jej vynáša maximálne zisky. Napríklad aj takými spôsobmi, ako bolo vyvolávanie paniky pri prasacej chrípke.