Záhadný experiment Philadelphia - zmiznutie torpédoborca Eldridge

24.11.2014 00:15

Experiment je dodnes opradený záhadou a tajomstvom, podobne ako Area 51 v USA, kde podľa všetkého havaroval v roku 1947 neznámy letový objekt s posádkou, mimozemského pôvodu. Experiment Philadelphia uskutočnili Američania ešte počas 2. svetovej vojny, v roku 1943. Išlo o vojenskú, prísne utajovanú záležitosť - na verejnosť prenikli len veľmi kusé informácie. Ak je pravdou, čo sa odohralo v prístave mesta Philadelphia (a existujú viacerí dôveryhodní svedkovia i významní vedci, ktorí potvdili tento experiment ako realitu), potom by technika teleportácie bola už v tom čase do istej miery dobre rozvinutá. 

V roku 1943 sa mala Američanom pomocou intenzívnych, špeciálne pulzujúcich elektromagnetických polí, podariť teleportácia torpédoborca Eldridge.

O výsledku tohoto pokusu kolovali dve protichodné informácie. Prvá hovorila, že pokus bol úspešný a že loď bola teleportovaná aj s posádkou do Norfolku v štáte Virgínia, vzdialeného tristo kilometrov.Podľa druhej bol pokus, presnejšie povedané, jeho druhá časť, neúspechom, pretože loď síce zmizla vo Philadelphii z nášho časopriestoru, ale sa už v ňom nikdy viac neobjavila a ostala s posádkou navždy mimo neho. Na experimente sa okrem iných vedcov podielal aj popredný americký vedec dr. Morris Jessup, a práve jeho ústami sa dostali do verejnosti isté informácie o tom, ako prebiehal tento experiment.

Johannes von Buttlar, známy nemecký autor zaoberajúci sa nevšednými fenoménmi a záhadnými prípadmi, je presvedčený, že nešlo o nič iné než o úmyselné zavádzanie verejnosti a že všetko zorganizovala CIA, aby sa rozšírila fáma o tajných, nesmierne účinných zbraniach americkej armády.

Charles Berlitz, podobného zamerania ako von Buttlar, zastáva opačný názor. Podľa neho experiment nebol výmyslom, ale sa naozaj uskutočnil. Vo svojej knihe Experiment Philadelphia podrobne rozoberá jeho pozadie i jeho priebeh. Dáva v nej slovo viacerým jeho účastníkom. Berlitz nás v knihe oboznamuje aj s nanajvýš pozoruhodnými operáciami, ktoré sa robili s torpédoborcom Eldridge niekoľko mesiacov, a to v súvislosti s pripravovaným experimentom teleportácie.

Nech ja pravda o ňom akákoľvek, isté je jedno, že v nejakej forme sa konal. Musíme si uvedomiť aj to že, oblasť ľudského poznania, v ktorej  prebiehajú isté výskumy a experimenty, je pre obyčajného smrteľníka absolútne vzdialená, a to, čo sa tam deje, je pre neho niečo ako z inej, vyššej civilizácie. Ešte dodám, že už slávny vedec Nicola Tesla pracoval s elektromagnetickými pulzami, aby dosiahol fenomény podobné tým, ktoré sa odohrali s torpédoborcom Eldridge.