Zbrojársky priemysel zažíva rozmach ako nikdy predtým

19.09.2014 00:10

Najväčším prekliatím ľudstva a jeho najväčším nešťastím je zbrojársky priemysel. Menové krízy, bankroty štátov, recesie, mierové iniciatívy - nič na svete nedokáže zastaviť rast zbrojárskeho priemyslu a napokon ho úplne zrušiť. Pritom by to bolo také jednoduché - stačilo by, aby sa prezidenti a vlády piatich štátov, USA, Ruska, Nemecka, Francúzska a Veľkej Británie, ako najväčších výrobcov a exportérov zbraní na svete, dohodli a podpísali zmluvu o okamžitom zastavení produkcie zbraní. 

Zbrojársky priemysel ovláda niekoľko veľkokoncernov, na ktorých sa štát vo veľkom podiela. Podľa toho zločincami nie sú len samotné koncerny, ale aj štáty a či predovšetkým štáty. Je však aj úbohým vysvedčením nás všetkých, ľudí, ako ty a ja, že nie sme schopní neustálymi masovými demonštráciami prinútiť vlády tohto sveta, aby konečne spravili koniec s najväčším zločinom proti ľudstvu a proti ľudskosti - s produkciou zbraní. 

Je priam neuveriteľné, koľko zbytočnej práce sa vynaloží na výrobu zbraní, koľko biliónov dolárov sa zbytočne každoročne vydá na ich zakúpenie a koľko ľudských životov sa nimi zničí a koľko utrpenia, bôľu a sĺz spôsobí. A koľko biliónov dolárov sa následne vydá na odstraňovanie obrovských a nezmyselných škôd, ktoré sa nimi urobí. Je priam neuveriteľné, aké je ľudstvo hlúpe a ako veľmi sme všetci zbabelí, že to dopustíme. 

Najväčším producentom zbraní je USA, s podielom 32 percent na svetovom trhu zbraní. Na druhom mieste je Rusko, s podielom 25 percent. Tretie je Nemecko s 11 percentami, štvrtí sú Francúzi, 9 percent a na piatom mieste je Veľká Británia, ktorá má na trhu 5 percent.

Najlepší zákazníci sú Južná Kórea, Austrália, Spojené arabské emiráty, India, Čína, Alžírsko, Grécko, Juhoafrická Republika, Singapur, Maroko a Saudská Arábia.