Zelení chcú vylúčiť zo strany Borisa Palmera. Označili ho za pravicového populistu a rasistu

25.04.2019 21:59

Berlínski Zelení žiadajú v otvorenom liste zaslanom okresnej organizácii Zelených v Tübingene, vylúčenie známeho a v Tübingene občanmi veľmi obľúbeného primátora Borisa Palmera zo strany.

Palmer je známy tým, že viackrát ostro kritizoval utečeneckú politiku nielen kancelárky, ale aj svojej vlastnej strany.  Táto politika je ešte extrémnejšou Willkommenskultur, ako ju propagovala Merkel.

Nebojácne tiež mnohokrát pranieroval vysokú kriminalitu mladých utečencov, čo Zelení nechcú vidieť a najradšej to zamlčiavajú. Pritom argumentoval konkrétnymi číslami zo svojho mesta. Preto je Palmer pre nich nepríjemný a nepohodlný, a to o to viac, že je typickým rebelom, ktorý nemá najmenší problém plávať proti Zelenému prúdu a všetky problémy aj otvorene  pomenovať.

Vo svojom otvorenom liste uvádzajú jeho autori Jian Omar, Jonas Krone a Svenja Borgschulte okrem iného, že Zelení sú stranou, ktorá je za otvorenú pestrú spoločnosť, ktorá nepozná násilie. Ale Boris Palmer je podľa nich človek, ktorý sa „preslávil“ celou radou rasistických výpovedí a tendenčných verbálnych útokov proti migrantom a okrem toho je jednoznačne proti otvorenej spoločnosti. Preto nemá čo hľadať u Zelených a je potrebné ho čo najskôr vylúčiť.

Otvorená spoločnosť je pre Zelených ale taká, ktorá otvorene a neohraničene berie milióny migrantov, bez ohľadu na potreby domáceho obyvateľstva. Pestrá je vtedy, keď je v nej čo najviac cudzích kultúr, ktoré vytláčajú a ničia pôvodnú domácu kultúru a podľa Zelených nepozná násilie vtedy, ak migrantom všetko dovolí a toleruje.