Zelenskyj je v úzkych a preto musí vydesiť Európu: „Putin chce všetko zničiť. Najprv Ukrajinu a potom vás milí partneri“

04.03.2024 19:56

Prezident Zelenskyj klame prekrúca a zavádza vo svojom zúfalstve nad stroskotanou veľkou ofenzívou, ktorou sľuboval Ukrajincom i USA oslobodiť celú Ukrajinu.  A to, že stroskotala na celej čiare, to už medzičasom priznal aj sám.

 

Z toho dôvodu teraz robí všetko pre to, aby svojimi „rafinovanými“ klamstvami o úmysloch Putina vyvolával v Európanoch strachy pred ním a aby eskalovala ich rusofóbia, lebo sa obáva, že podpora Západu čoskoro klesne takou mierou, že mu neostane nič iné, ako akceptovať svoju porážku a podpísať s Moskvou prímerie za podmienok nadiktovaných Ruskom.

 

 A preto ukrajinský prezident teraz naliehavo varoval, že ak Ukrajina nedostane podporu, tak ruská útočná vojna sa rozšíri aj do ďalších krajín.

 

„Putinovi je jedno, koho zabije. Žiadny štát v Európe by nedokázal odolať takému tlaku a takému zlu sám. A preto je dôležité, aby sme teraz všetci stáli spolu - všetci, ktorí si vážia život a ktorí nechcú, aby sa tento teror rozšíril aj na iné národy.

 

Všetci poprední politici a medzinárodné organizácie musia tvrdo reagovať na kroky Ruska a lídra Kremľa Vladimira Putina. Putin nechce mier - chce len vojnu a smrť. Jeho hlavným cieľom je deštrukcia – Ukrajina a Ukrajinci v prvom rade. A potom vy, milí partneri, na rade budete vy.

Preto je otázkou prežitia nielen Ukrajiny, aby svet zareagoval na ruské zlo a vrátil Rusku jeho úder. Vojna sa pre Rusko musí stať beznádejnou. Ruské zlo by sa nemalo povzbudzovať slabými rozhodnutiami, oneskorením dodávok alebo nerozhodnosťou,"

 

vyjadril sa Volodymyr Zelenskyj, ktorý sa ničoho neobáva tak veľmi ako zvolenia Donalda Trumpa za prezidenta USA, ktorý pred časom vyhlásil, že keby bol prezidentom, tak ukončí vojnu na Ukrajine za 24 hodín a Zelenskyj by potom stratil svoju prácu a stal sa nezamestnaným. A ten niečo také rozhodne odmieta. Veď z čoho by potom žil?