Zrodil sa človek naozaj v Afrike? Bola história jeho zrodu iná? V Európe?

11.08.2019 20:51

Dosiaľ bolo pre vedu už  dlho absolútne jasné, že história ľudstva sa začala v Afrike. Potvrdzovali to viaceré archeologické nálezy. Teraz ale prišlo na svetlo niečo, čo pravdepodobne prinúti vedu celkom prepísať našu históriu.

Nemeckí archeológovia urobili prekvapujúci a senzačný objav.

Pri obci Eppelsheim, kade pred desiatkami miliónov rokov tiekol Rýn (jeho dnešné koryto je o dva kilometere vzdialené od pôvodného toku), našli v prastarých sedimentoch zuby. Tie patria k hominidnej ľudskej rase, ktorá však je inou, ako všetky dosiaľ známe hominidné ľudské rasy v Európe. Sú ale v každom prípade podstatne staršie ako podobné nálezy z Afriky.

Zuby z Eppelsheimu sú ale priam neuveriteľne staré.

Majú 9,7 miliónov rokov, a to znamená, že sú dvakrát také staré ako africké  kostry hominidov ľudskej rasy – napr. svetoznáma hominidná kostra, menom Lucy, objavná v Etiópii.

Archeológ Herbert Lutz potvrdil pre Magazín Merkurist, že v prípade z Eppelsheimu ide jednoznačne o zuby hominidov ľudskej rasy.

Všetko poukazuje na to, že klasická  evolučná teória, ktorá tvrdí, že  pred piatimi miliónmi rokov žili naši predkovia výlučne v Arike, sa veľmi mýli.

V tomto zmysle my Európania nie sme Afričanmi, ale boli sme vždy len Európania.

Senzačný nález z pravekého Rýna (Ur-Rhein) už bol prezentovaný v Naturhistorisches Museum mesta Mainz.